A Tui has a lot of black feathers, and it has white tuft under its chin.
The Tui is found throughout New Zealand and offshore islands. When it’s spring, the Tui birds travel further than their normal territory to feed. The Tuis go through the forest. Tuis have good supplies of nectar from places.
Tuis have 2 weeks until their eggs start to hatch. Parents travel to offshore island to nest. Tuis usually have 2 to 4 eggs in the nest. The only nesting season for Tuis is in November and December.
When Tui’s wake up in the morning, they sing. Their notes are croaks, coughs, and squeaks.
Their favourite food to eat is, berries, fruits, insects, nectars, moths, and spiders.
Showing posts with label report writing. Show all posts
Showing posts with label report writing. Show all posts
Monday, August 13, 2012
Thursday, August 9, 2012
Tui - a report by Candice
What has black feathers and a white tuft under its chin? Well if you haven't guessed already it is a bird, a Tui. In spring, birds may travel outside their normal territory to feed. Tuis usually fly to places with good supplies of nectar. Tuis like open country and gardens. They live in a forest and scrub. So if you want to see a Tui they are usually found in New Zealand and offshore islands. Tuis are usually the first to be singing in the morning. They have a wide range of notes. Their calls are bell-like notes, croaks, coughs, and also squeaks. Tuis are most likely to eat berries, fruits, insects, and nectar. The young Tui get feed tiny insects and nectar but only for the first few days. The slightly older chicks get fed berries, moths, spiders and also large insects, they especially like stick insects. November and December is the only nesting seasons. It takes 2 weeks for a Tui’s egg to hatch. Tuis usually lay 2 to 4 eggs. Parents often move to offshore islands to have their chicks.
Thursday, August 2, 2012
The Tui a report by Jonathan
The tui is a bird that has black feathers. It has a white tuft of feathers under its chin.
The tui is found everywhere in New Zealand and the off-shore islands. They like places that have nice flowers with nectar. They live in the forest and scrub. They also live in open country and gardens. In the spring the birds may travel outside their normal territory to feed.
The tui is the first bird to sing in the morning. Their calls can go very high and very low. Tui make bell like notes, croaks, coughs and squeaks.
They like to eat berries, fruit, insects and nectar. Young tui are fed tiny insects and nectar for their first few days. Slightly older chicks are fed berries, moths, spiders, and large insects. They really like stick insects.
The parents move to off-shore islands to build their nest. Normally they lay 2 to 4 eggs. It takes two weeks for the eggs to hatch. The bird only nest in November and December.
Tuesday, April 26, 2011
Report Writing - by Lyrik
In this picture I'm reporting about Japan. In Japan they had a very sad day because they first had an earthquake and then that was followed by a tsunami. That was very deadly. It was very scary because they gave us a warning on TV. Then my whole family and me had a sit down and talk about what we had to do, when we had to do it, like when we should evacuate our house and get into our cars as soon as possible, if it happened here in Tamaki.
Labels:
earthquake,
Japan,
Lyrik,
Panmure Bridge School,
pbsroom6,
report writing,
room6,
tsunami,
writing
Subscribe to:
Posts (Atom)